Krbová vložka do pasivního domu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
20. 06. 2024, 13:38:36
Krbová vložka do pasivního domu

Dobrý den,

Ozývám se v návaznosti na dnešní telefonát. Budeme stavět pasivní dřevostavbu s firmou Vikymont. Jedná se o bungalow s užitnou plochou 96 m² a chceme do něj krbovou vložku jako rezervu na občasné zatopení pro atmosféru (přední nebo levou). Vzhledem k tomu, že krbová vložka nebude sloužit k pravidelnému vytápění domu, nechceme investovat velkou částku za něco špičkového. Zaujaly nás tyto krbové vložky, avšak oceníme tipy na další nebo vhodnější možnosti:
'Odkaz'
'Odkaz'

Doporučil byste raději krb místo krbové vložky? Případně je hodnota tepelné ztráty domu (nebo jiná veličina, vlastnost nebo provedení) při které je už opravdu nerozumné pořizovat si krbovou vložku?

Děkuji, s pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
20. 06. 2024, 13:39:42
Re:Krbová vložka do pasivního domu

Dobrý den,
rozhodnutí, zda krbová kamna, nebo krb ( krbovou vložkou s obestavbou) je zcela ve Vaší kompetenci.

Výhodou krbových kamen je to, že bude cca poloviční investice a jednoduše kamna vyměníte za jiná, pokud by se Vám třeba změnil design interiéru. Nebo je třeba odstraníte úplně a prodáte se slevou – pokud byste časem zjistili, že nechcete topit. Jako možná designová nevýhoda je viditelný kouřovod nad kamny – předpokládám, že budete mít komín nad kamny a nahoru ( bez kolena 90° ) . Designově je obrovská nabídka – bílá , černá, zelená, modrá, kámen, pískovec, kachle, kulatá ,hranatá, nízká , vysoká, s možností doplnení akulumace. No prostě spousta.

Do pasivní dřevostavby bych určitě nabídl toto – s výkonem 2–4 kW:

https://www.krbova-kamna.com/hledani?…

Nebo třeba Alpera ......

https://www.krbova-kamna.com/hledani?…

----------------------------------

U stavěného krbu bude vstupní investice cca 2 násobná oproti kamnům. Jako benefit může být vlastní design, skrytý kouřovod a pokud by byla vložka správně umístěna, je možno z obestavby udělat průduch do vedlejší místnosti. A tím tu místnost vytopíte lépe, než přes dveře.

Ta volba haas+sohn není špatná. Ještě bych připsal Skara – je parametricky a rozměrově totožná s modelem SOHO. Liší se provedením dvířek, kdy model SKARA je v provedení s tzv. designovým potiskem. Soho i skara nemají rošt a popelník.

Z rohových vložek bych zmínil Romotop 50.44.33 s výkonem 4,5 kW :

https://www.krbova-kamna.com/…13-23-p.html

Pokud by mělo být rovné prosklení, tak třeba tyto :

59.50.13 nebo 59.44.13

https://www.krbova-kamna.com/hledani?….

Pokud byste něčemu nerozuměli, napište nebo zavolejte

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.